مطالب مرتبط:
5 + 1
یارانه ها
مسکن مهر
قیمت جهانی طلا
قیمت روز طلا و ارز
قیمت جهانی نفت
اخبار نرخ ارز
قیمت طلا
قیمت سکه
آب و هوا
بازار کار
افغانستان
تاجیکستان
استانها
ویدئو های ورزشی
طنز و کاریکاتور
بازار آتی سکه
چهارشنبه، 3 اسفند 1401 ساعت 17:452023-02-22سياسي

تحلیلی بر دادرسی عادلانه با تاکید بر استقلال وکیل از منظر قرآن و روایات 


  دادرسی عادلانه یا منصفانه به معنای رسیدگی و تصمیم گیری به موضوعات میان طرفین دعوا در دعاوی مدنی یا کیفری  نزد دادگاهی صلاحیت دار، مستقل و بی طرف است که حق انتخاب آزادنه وکیل توسط اصحاب دعوا در آن به رسمیت شناخته شده است.

  دادرسی عادلانه هر چند از منظر آیینی و شکلی از حقوق اروپایی اقتباس گردیده لیکن باید توجه داشت از لحاظ ساختار و ماهیت، ریشه در احکام شریعت اسلام و آیات و روایات معتبر دارد؛ زیرا در آموزه های دینی برپایی قسط و عدل و احقاق حقوق مظلوم همواره اصالت و محوریت داشته است.

  بر این اساس، محور بحث در یادداشت حاضر بررسی و تحلیل اصول دادرسی عادلانه از نگاه قرآن و روایات با تاکید بر استقلال وکیل  می باشد:  1 _ اصل برائت:  الف:  آیه 12 سوره حجرات: یا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کَثِیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا .

ای کسانی که ایمان آورده اید! از بسیاری از گمان ها در حق یکدیگر بپرهیزید، چرا که بعضی از گمان ها گناه است؛ و هرگز در کار یکدیگر تجسّس نکنید.

   ب: آیه 12 سوره ی نور: لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ ظَنَّ الْمُؤْمِنُونَ وَ الْمُؤْمِناتُ بِأَنْفُسِهِمْ خَیْراً چرا در باره ی شنیده های خود نسبت به مردان و زنان با ایمان، حسن ظن ندارید؟   ج: آیه 36 سوره اسراء: وَ لا تَقْفُ ما


برچسب ها:
آخرین اخبار سرویس:

تحلیلی بر دادرسی عادلانه با تاکید بر استقلال وکیل از منظر قرآن و روایات 

تحلیلی بر دادرسی عادلانه با تاکید بر استقلال وکیل از منظر قرآن و روایات